Afval = Grondstof op Here Comes The Summer

May 1, 2019

Met de methode wordt het mogelijk om alle materialen die gebruikt worden op het festival her te gebruiken of lokaal tot compost te verwerken. Zo worden hard-plastic bekers met een statiegeldsysteem hergebruikt en etensresten of biologisch afbreekbaar servies lokaal verwerkt tot compost. 

Water komt uit de kraan (niet uit wegwerp PET-flesjes) en de bekende frisdranken zijn vervangen door fris op basis van siroop in herbruikbare flessen. Op de sigarettenpakjes, peuken, aanstekers, losse plastic zakjes (die niet verkrijgbaar zijn op het festivalterrein) na is het terrein nagenoeg afvalvrij. 

Om dit circulaire systeem te laten werken is een combinatie nodig van 1) anders inkopen, 2) heldere afvalscheiding en 3) lokale verwerking. Lab Vlieland test het afvalsysteem dit jaar op 6 verschillende festivals. De pilot op Here Comes The Summer zorgde al voor een besparing van 3000 liter afval.

 

Download hier de paper Afval = Grondstof van Lab Vlieland

Bron: labvlieland.nl

De toekomst van eventlocaties: duurzaam en circulair

Als één ontwikkeling zich langzaam maar oh zo zeker ontvouwt, dan is het wel het duurzame of zelfs circulaire karakter van evenementen. En niet onlogisch, want naast de sociaal maatschappelijke discussie over het terugbrengen van waste en duurzamer met de wereld...

Heineken pakt plastic beker berg aan tijdens festivals

Heineken heeft de ambitie om in Nederland over 10 jaar 100% circulair te zijn met alle verpakkings en promotiematerialen. Dat lijkt heel ver weg maar de ervaring leert: de tijd vliegt als je bakens wilt verzetten. Een grote stap voorwaarts bereik je stap voor stap....