Onderzoek Innovatie Afvalstromen

Vanuit Universiteit Twente onderzochten internationale studenten in opdracht van Lab Vlieland de afvalstromen op Vlieland, met de focus op innovatie ter bevordering van zero food waste. Uit dit onderzoek bleek dat er op het eiland nog geen afval wordt gerecycled. Op Into The Great Wide Open 2014 liet onder andere het kinderprogramma zien hoe je op een goeie, leuke manier afval kunt hergebruiken.

Lab Vlieland onderzoekt ook nieuwe technieken om afval te verwerken. Dit kan zijn middels grootschalige initiatieven op het gebied afvalcompost, maar bijvoorbeeld ook met wormenbakken bij de Vlielanders in de keuken. Verder worden de mogelijkheden van biogas onder de loep genomen.

Juist op een eiland is het heel belangrijk om bewust bezig te zijn met voedsel- en afvalstromen. De footprint die daar achtergelaten wordt, is namelijk dubbel zo groot als op het vasteland – alles wat overbodig naar het eiland wordt vervoerd, moet immers ook weer terug.

Meer informatie:

Stichting Lab Vlieland
Havenweg 66
8899 BC Vlieland

Postadres
Buiksloterweg 5a
1031 CC Amsterdam

info@labvlieland.nl

De toekomst van eventlocaties: duurzaam en circulair

Als één ontwikkeling zich langzaam maar oh zo zeker ontvouwt, dan is het wel het duurzame of zelfs circulaire karakter van evenementen. En niet onlogisch, want naast de sociaal maatschappelijke discussie over het terugbrengen van waste en duurzamer met de wereld...

Heineken pakt plastic beker berg aan tijdens festivals

Heineken heeft de ambitie om in Nederland over 10 jaar 100% circulair te zijn met alle verpakkings en promotiematerialen. Dat lijkt heel ver weg maar de ervaring leert: de tijd vliegt als je bakens wilt verzetten. Een grote stap voorwaarts bereik je stap voor stap....