Bevrijdingsfestival doet plastic betaalmuntjes in de ban

Mar 21, 2019

Op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark kunnen bezoekers dit jaar voor het eerst alleen maar met pin hun eten en drinken kopen. En dat scheelt lange wachtrijen bij de kassa’s en de bars, zo meldt de organisatie.

Tot dusver konden bezoekers alleen met de plastic munten drankjes en etenswaren betalen. Dat leidde tot lange wachtrijen voor de kassa’s.

De organisatie heeft daarom besloten volledig over te gaan op pinnen. Volgens de organisatie komen bij alle bars voldoende pinautomaten te staan, waarmee de bezoekers kunnen afrekenen.

Bezoekers die alleen contant geld bij zich hebben, kunnen een eenmalige kaart aanschaffen waarop geld gestort wordt. Bij de bars en eetgelegenheden kan met deze pas betaald worden.

 

Bron: gic.nl

 

De toekomst van eventlocaties: duurzaam en circulair

Als één ontwikkeling zich langzaam maar oh zo zeker ontvouwt, dan is het wel het duurzame of zelfs circulaire karakter van evenementen. En niet onlogisch, want naast de sociaal maatschappelijke discussie over het terugbrengen van waste en duurzamer met de wereld...

Heineken pakt plastic beker berg aan tijdens festivals

Heineken heeft de ambitie om in Nederland over 10 jaar 100% circulair te zijn met alle verpakkings en promotiematerialen. Dat lijkt heel ver weg maar de ervaring leert: de tijd vliegt als je bakens wilt verzetten. Een grote stap voorwaarts bereik je stap voor stap....